Zdravotní a senzorický význam tvorby akrylamidu v potravinách – Jolana Luxemburková
Jolana Luxemburková
Bakalářská práce
Zdravotní a senzorický význam tvorby akrylamidu v potravinách
Health and sensory significance of acrylamide formation in foods
Anotace:
Procesní kontaminanty endogenního původu vznikají během různých technologických úprav a je pro ně charakteristické to, že do produktu nebyly přidány, ale vznikly jako nové nežádoucí molekuly, během jedné nebo více technologických úprav nezbytných pro bezpečnost a kvalitu finálních produktů. Je proto cílem poznat podmínky vzniku těchto látek během výrobního postupu a navrhnout technologická opatření …víceAbstract:
Process contaminants of endogenous origin are formed during various technological modifications and are characterized by the fact that they were not added to the product but formed as new undesirable molecules during one or more technological modifications necessary for the safety and quality of the final products. The aim is therefore to perfectly understand the production technology as such, in order …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LUXEMBURKOVÁ, Jolana. \textit{Zdravotní a senzorický význam tvorby akrylamidu v potravinách}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/8b74m8/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva