Daniela Brtníková

Bakalářská práce

Vliv odrůdy a lokality na jakostní parametry ječmene určeného pro výrobu sladu

Influence of variety and location to malting barley quality parameters
Anotace:
Tato práce je zaměřena na kvalitu ječmene z hlediska sladovnického využití. V teoretické části práce jsou uvedeny základní informace o pěstování této plodiny a popsán systém hodnocení jakostních parametrů zrna a sladu. V experimentální části jsou vyhodnocena data získaná z polních pokusů s ječmenem realizovaných v roce 2020 na pozemcích Školního zemědělského podniku Žabčice. Pokusnými jarními odrůdami …více
Abstract:
This work is focused on the quality of barley in terms of malting. The theoretical part of the work contains basic information about the cultivation of this crop and describes the system for evaluating the quality parameters of grain and malt. The experimental part evaluates the data obtained from field experiments with barley carried out in 2020 on the land of Školní zemědělský podnik Žabčice (School …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Dr. Ing. Pavlína Smutná

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta