Potraviny pro zvláštní výživu-výživa pro kojence a malé děti – Lucie Svobodová
Lucie Svobodová
Bakalářská práce
Potraviny pro zvláštní výživu-výživa pro kojence a malé děti
Special nutrition groceries - nutrition for sucklings and small babies
Anotace:
Tato práce se pojednává o potravinách pro zvláštní výživu se zaměřením na kojence a malé děti. Dle doporučení Světové zdravotnické organizace by dítě mělo být výhradně kojeno do šestého měsíce věku, poté se zavádí nemléčné příkrmy s pokračováním kojení do druhého roku života kojence. Problematikou potravin pro zvláštní výživu se zabývá vyhláška č. 54/2004 Sb., která kromě rozdělení potravin pro zvláštní …víceAbstract:
This thesis deals with special nutrition groceries aimed at suckling and small babies. According to recommendation made by World Health Organization the baby should be breast fed mainly till the sixth month of age. After that non diary groceries should be added with continuation of breast feeding until the second year of age. This issue is dealt with by bill number 54/2004 Sb., which does not only …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Potraviny pro zvláštní výživu
Tereza Smětalová -
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Využití potravin pro zvláštní výživu při stravování osob v různých nutričních situacích
Jitka HÁBOVÁ -
Mikrobiologie nefiltrovaných piv z minipivovarů a malých pivovarů a možnosti prodloužení trvanlivosti
Jolana Janíková -
Mikrobiologie džusových nápojů
Barbora Zemanová -
Mikrobiologie sýrů ošetřených bioaktivními látkami za účelem prodloužení jejich trvanlivosti
Barbora Nedělová -
Mikrobiologie sušených potravin
Veronika Brettfeldová -
Prevence úrazů u novorozenců a kojenců
Kristýna Obalová
Název
Vložil
Vloženo
Práva