Effect of coffee preparation on the contents of caffeine and chlorogenic acid – Bc. Marek Gawlik
Bc. Marek Gawlik
Diplomová práce
Effect of coffee preparation on the contents of caffeine and chlorogenic acid
Abstract:
Coffee is a widely enjoyed beverage across the world and accounts for the highest amounts of caffeine & chlorogenic acids consumed. The potential health effects of coffee are well known and are largely attributed to these two compounds. Caffeine is a psychoactive stimulant, with positive and adverse effects on human health, especially in sensitive individuals. While chlorogenic acids are linked to …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
- Oponent: Matúš Várady, Ph.D., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GAWLIK, Marek. \textit{Effect of coffee preparation on the contents of caffeine and chlorogenic acid}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/8d0wev/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíMagisterský studijní program:
Tropical Crop Management and Ecology
Práce na příbuzné téma
-
Caffeine content of Honduran coffee on the Czech market
Kateřina Beránková -
Caffeine content in coffee beverages on the campus of the Czech University of Life Sciences Prague
Eliška Jurošková -
Effect of coffee preparation on caffeine content
Marek Gawlik -
Differences in caffeine content in various coffee beverages
Peter Sova
Název
Vložil
Vloženo
Práva