Bc. Magdalena Kocurková

Bakalářská práce

Síra ve výživě člověka

Sulfur in human nutrition
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou síry ve výživě člověka počínaje popsáním tohoto prvku spolu s uvedením nejvýznamnějších sloučenin síry. Cílem práce bylo popsat výskyt sirných sloučenin v potravinách a popsat jejich vlastnosti a účinky na organizmus spolu s přehledem vědeckých výzkumů zabývajících se touto problematikou. Součástí práce je praktická část, která se zaměřuje na oxid siřičitý …více
Abstract:
The aim of this thesis is problematics of sulphur in human nutrition. It begins with description of the element and its most common compounds. The main objective of this thesis is to describe occurrence of sulphur compounds in food and their properties and effects on human organism along with an overview of related scientific research. Essential part of the thesis is practical application focused on …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2018
  • Vedoucí: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
  • Oponent: prof. MUDr. Drahoslava Hrubá, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta