Bc. Jiří Václavek, DiS.

Master's thesis

Vývoj obsahu biogenních aminů v průběhu výroby vybraných vzorků piv

The Changes of Biogenic Amine Content during the Manufacture of Beer
Anotácia:
Biogenní aminy jsou často přítomny ve fermentovaných nápojích. V pivu zpravidla vznikají během výrobního procesu, nebo jsou obsaženy ve vstupních surovinách. Tato práce je zaměřena na popis technologie výroby piva a vývoj biogenních aminů u vybraných vzorků piv během jejich výroby. Bylo vybráno 5 vzorků různých typů piv (tmavý ležák, tmavé výčepní, světlé speciální, světlý ležák, světlé pšeničné), …viac
Abstract:
Biogenic amines are often present in fermented beverages. In beer they usually occur during the manufacturing process, or they are contained in raw materials. The current thesis is focused on the description of the technology of beer production, as well as on the formation and the occurrence of biogenic amines in selected samples of beer during its production. Five samples of different types of beer …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zverejniť od: 2. 5. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Václavek, Jiří. Vývoj obsahu biogenních aminů v průběhu výroby vybraných vzorků piv. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production