Vývoj obsahu biogenních aminů v průběhu výroby vybraných vzorků piv – Bc. Jiří Václavek, DiS.
Bc. Jiří Václavek, DiS.
Diplomová práce
Vývoj obsahu biogenních aminů v průběhu výroby vybraných vzorků piv
The Changes of Biogenic Amine Content during the Manufacture of Beer
Anotace:
Biogenní aminy jsou často přítomny ve fermentovaných nápojích. V pivu zpravidla vznikají během výrobního procesu, nebo jsou obsaženy ve vstupních surovinách. Tato práce je zaměřena na popis technologie výroby piva a vývoj biogenních aminů u vybraných vzorků piv během jejich výroby. Bylo vybráno 5 vzorků různých typů piv (tmavý ležák, tmavé výčepní, světlé speciální, světlý ležák, světlé pšeničné), …víceAbstract:
Biogenic amines are often present in fermented beverages. In beer they usually occur during the manufacturing process, or they are contained in raw materials. The current thesis is focused on the description of the technology of beer production, as well as on the formation and the occurrence of biogenic amines in selected samples of beer during its production. Five samples of different types of beer …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Václavek, Jiří. Vývoj obsahu biogenních aminů v průběhu výroby vybraných vzorků piv. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Problematika odpadů a vedlejších produktů z technologie výroby piva
David Reska -
Technologie výroby bezlepkového piva
Filip Petroš -
Nové možnosti a technologie ve výrobě piva
Kateřina Čechová -
Lingvistická a translatologická analýza odborné terminologie z oboru technologie výroby piva
Lucie Kudrnová -
Sledování změn obsahu proteinů lepku v průběhu technologie výroby piva
Otília Porubiaková -
Technologie výroby speciálních ochucených druhů piva
Monika Macinková -
Technologické možnosti využití vratků z pekařských výrob v technologii výroby piva
Petr Havlát -
Možnosti využití plynů v technologii výroby piva
Lucie Mišúnová