Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd – Anna Harcová
Anna Harcová
Bakalářská práce
Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd
The influence of maceration of mash on properties of aromatic types of wine
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá kryomacerací. V teoretické části jsou popsány všechny složky moštu. Také výroba suchého ledu, který je potřebný ke kryomacerace. A samostatný postup kryomacerace ve vinařském provozu. Charakterizovali jsme si obě použité odrůdy, a to Hibernal a Muškát moravský. U obou odrůd jsme provedli kryomacerace a také standardní postup, abychom získaly odlišné hodnoty, které jsme …víceAbstract:
This bachelor thesis concerns cryomaceration. In the theoretical part all the components of stum are descibed as well as the production of dry ice, which is needed in the process of cryomaceration itself. This spoken process used in viticultural operations is also descibed. We have characterized both of the used wine types, those being Hibernal and Muškát moravský.We carried out cryomaceration …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
- Oponent: Radim Holešinský, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti využití houbového mycelia jako nosiče vybraných aromatický látek
Karolína Petržalová