Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd – Anna Harcová
Anna Harcová
Bachelor's thesis
Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd
The influence of maceration of mash on properties of aromatic types of wine
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá kryomacerací. V teoretické části jsou popsány všechny složky moštu. Také výroba suchého ledu, který je potřebný ke kryomacerace. A samostatný postup kryomacerace ve vinařském provozu. Charakterizovali jsme si obě použité odrůdy, a to Hibernal a Muškát moravský. U obou odrůd jsme provedli kryomacerace a také standardní postup, abychom získaly odlišné hodnoty, které jsme …moreAbstract:
This bachelor thesis concerns cryomaceration. In the theoretical part all the components of stum are descibed as well as the production of dry ice, which is needed in the process of cryomaceration itself. This spoken process used in viticultural operations is also descibed. We have characterized both of the used wine types, those being Hibernal and Muškát moravský.We carried out cryomaceration …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta
- Reader: Radim Holešinský, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Možnosti využití houbového mycelia jako nosiče vybraných aromatický látek
Karolína Petržalová