Anna Harcová

Bachelor's thesis

Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd

The influence of maceration of mash on properties of aromatic types of wine
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá kryomacerací. V teoretické části jsou popsány všechny složky moštu. Také výroba suchého ledu, který je potřebný ke kryomacerace. A samostatný postup kryomacerace ve vinařském provozu. Charakterizovali jsme si obě použité odrůdy, a to Hibernal a Muškát moravský. U obou odrůd jsme provedli kryomacerace a také standardní postup, abychom získaly odlišné hodnoty, které jsme …more
Abstract:
This bachelor thesis concerns cryomaceration. In the theoretical part all the components of stum are descibed as well as the production of dry ice, which is needed in the process of cryomaceration itself. This spoken process used in viticultural operations is also descibed. We have characterized both of the used wine types, those being Hibernal and Muškát moravský.We carried out cryomaceration …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta
  • Reader: Radim Holešinský, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture

Theses on a related topic