Anna Harcová

Bachelor's thesis

Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd

The influence of maceration of mash on properties of aromatic types of wine
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá kryomacerací. V teoretické části jsou popsány všechny složky moštu. Také výroba suchého ledu, který je potřebný ke kryomacerace. A samostatný postup kryomacerace ve vinařském provozu. Charakterizovali jsme si obě použité odrůdy, a to Hibernal a Muškát moravský. U obou odrůd jsme provedli kryomacerace a také standardní postup, abychom získaly odlišné hodnoty, které jsme …viac
Abstract:
This bachelor thesis concerns cryomaceration. In the theoretical part all the components of stum are descibed as well as the production of dry ice, which is needed in the process of cryomaceration itself. This spoken process used in viticultural operations is also descibed. We have characterized both of the used wine types, those being Hibernal and Muškát moravský.We carried out cryomaceration …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Michal Kumšta
  • Oponent: Radim Holešinský, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture

Práce na příbuzné téma