Christelle ČAJKOVÁ
Bakalářská práce
Využití sýrů v Gastronomii
Utilisation of Chesses in Gastronomy
Anotace:
Bakalářská práce zpracovává charakteristiku a rozdělení nejznámějších zahraničních sýrů a jejich využití ve světové a tuzemské gastronomii. Teoretická část dále zpracovává chemické složení a nutriční význam sýrů ve výživě člověka. Pomocí ukázek inovací, které se v posledních letech objevily na českém trhu zjistíme, jakým způsobem se vyvíjí trendy využití sýrů v tuzemské gastronomii.Abstract:
The Thesis deals with the characteristics and typology of the most famous international cheeses and their use in the world and domestic gastronomy. The theoretical part further focuses on the chemical composition and nutritional value of cheese in human nutrition. Through innovation examples from the recent years on the Czech market we will see the trends in the cheese use in domestic cheese gastronomy …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ČAJKOVÁ, Christelle. Využití sýrů v Gastronomii. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita a rozsah mléčných výrobků se zaměřením na sýry
Šárka Horváthová -
Sýry v gastronomii
Igor Kuznetcov -
Porovnání mikrobiálního složení anglického sýru Blue Stilton s příbuznými sýry
Tereza Druláková -
Čerstvé sýry a syrovátkové nápoje na našem a vietnamském trhu
Petr Kopecký -
Ocenění podniku BEL Sýry Česko a.s.
Vojtěch Novák -
Marketingová strategie firmy BEL sýry Česko a.s. se zaměřením na značku Veselá kráva
Ondřej Novák -
Sýry typu "Pasta-Filata"
Marie Chvatíková -
Čerstvé a měkké sýry jako potenciální zdroj \kur{Encephalitozoon cuniculi}
Tereza VECKOVÁ