Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů – Lucie Mišeková
Lucie Mišeková
Bakalářská práce
Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů
Effect of Extraction Conditions on Antioxidant Potential of Herbal Extracts
Anotace:
Bakalářská práce se v teoretické části zaměřuje na charakteristiku levandule, šalvěje a hřebíčku, na jejich složení, zdravotní účinky, antioxidační aktivitu a využití těchto bylin. Také jsou v práci popsány jednotlivé antioxidanty a metody, které jsou používány ke stanovení antioxidační aktivity a celkového obsahu polyfenolických látek. Praktická část se zaměřuje na spektrofotometrické stanovení antioxidační …víceAbstract:
The theoretical part of the bachelor thesis focuses on the characteristics of lavender, sage and clove, their composition, health effects, antioxidant activity and the utilization of these herbs. The thesis also describes the different antioxidants and the methods used to determine the antioxidant activity and total polyphenolic content. The practical part is focused on the spectrophotometric determination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mišeková, Lucie. Vliv extrakčních podmínek na antioxidační potenciál bylinných extraktů. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Chemie a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Inhibiční aktivita rostlinných extraktů vůči acetylcholinesteráze a butylcholinesteráze a jejich možné využití při léčbě Alzheimerovy choroby
Pavla Rezková -
Stanovení antimikrobiální a antioxidační aktivity vybraných bylinných extraktů
Adriana Čaková -
Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana
Sabina Kuncová -
Návrh algoritmu a realizace řízení ABTS pro trubkový dopravník
Tomáš Valášek -
Možnosti využití ABTS metody v oblasti cereálních technologií
Gabriela KUFOVÁ