Výroba speciálních piv a jejich vlastnosti – Nikol Šňupíková
Nikol Šňupíková
Bakalářská práce
Výroba speciálních piv a jejich vlastnosti
Production of Special Beer Types and Its Characterictics
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši zaměřenou na výrobu speciálních piv, včetně speciálních sladů, které jsou pro výrobu těchto piv základní surovinou. Součástí práce je popis základních surovin pro výrobu, mezi které patří voda, ječmen, chmel a pivovarské kvasinky. Zde jsou zahrnuty možnosti využití sladových náhražek nebo chmelových výrobků. Další částí práce zahrnuje charakteristiku …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to create literary research focused on the production of special beer types, including special types of malt, which is the basic ingredient for making special beer. Part of the thesis describes the main ingredients that are necessary for the production like water, hops, barley and brewer's yeast. Part of the thesis covers possibilities of use of malt substitutes or …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Ivo Hartman, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby speciálních sladů určených pro výrobu piva
Iva Rotreklová -
Možnosti výroby a aplikace speciálních sladů pro výrobu piva
Šárka Ratiborská -
Výroba a využití speciálních sladů pro výrobu sladiny a piva
Tereza Chlápková -
Možnosti výroby speciálních sladů a jejich použití při výrobě potravin
Natalie Valentová -
Speciální a neobvyklá piva, nový směr českého pivovarnictví
Jana Sandová -
Možnosti výroby speciálních sladů určených pro výrobu speciálních piv
Hana Ficová -
Využitelnost netradičních surovin při výrobě laminovaného těsta
Simona Volná -
Kvalita surovin pro pekařskou výrobu
Aneta BRABENCOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva