Bc. Soňa Podholová

Diplomová práce

Vliv fermentace s obsahem listů na senzorické vlastnosti vína

The impact of adding leaves to alcoholic fermentation on the sensory perception of the wine
Anotace:
Tato práce se zaobírá pozitivním dopadem využití listů révy vinné v průběhu fermentace moštu na senzorické vlastnosti finálního vína. Pro výzkum byla použita odrůda Sauvignon blanc, která je pro své bylinné aroma některými spotřebiteli vyhledávána. V rámci pokusu byl mošt fermentován s 0,75 %, 1,15 % a 3 % objemem listů a v jednom případě byla použita i kontrola. Vliv listů na aromatický profil vína …více
Abstract:
This study is focused on how adding leaves into a must changes the quality of the wine. 3 samples of Sauvignon Blanc with 0.75 %, 1.5 %, and 3 % of leaves volume together with a control sample were prepared and not only the impact was measured by gas chromatography, but the final wine samples were also evaluated by a panel of tasters. The results showed the wine was given a better mark if green tones …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta