Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR – Bc. Jana Suchánková
Bc. Jana Suchánková
Bachelor's thesis
Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR
Genetically modified food and feed in Czech Republic
Abstract:
Předmětem této bakalářské práce jsou geneticky modifikované organismy v potravinách a krmivech. Jedná se o organismy, jejichž genetická informace byla cíleně změněna nepřirozeným způsobem za účelem zlepšení jejich vlastností. Práce se věnuje využití GMO v hospodářství a zemědělství, popisu transgenoze a transgenních rostlin. Je zmíněna technologie přípravy a detekce GMO a v neposlední řadě kontrola …moreAbstract:
The subject of this bachelor thesis are genetically modified organisms in food and feed. These are organisms whose genetic information has been intentionally altered an unnatural way and continue to be put into plants to improve on their performance. The thesis deals with the use of GMOs in the husbandry and agriculture, the description of transgenose and transgenic plants. As the technology of preparation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 6. 2010
Thesis defence
- Date of defence: 31. 8. 2011
- Supervisor: Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SUCHÁNKOVÁ, Jana. \textit{Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/8i96k4/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Suchánková, Jana. Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Zavedení metod pro vyhodnocení vlivu abiotického stresu na transgenní rostliny ječmene
Lucie Staňková -
Využití in vitro metody regenerace obilnin a selekce genů pro transformaci ke zlepšení rezistence vůči viru zakrslosti pšenice
Pavel Cejnar -
Zavedení CRISPR metody u modelového organizmu Huseníčku rolního (Arabidopsis thaliana)
Matej Šamaj -
Metody analýzy proteomu ve studiu hormonálních regulací u rostlin
Jan Skalák -
Detekce GMO v potravinách a krmivech pomocí PCR
Dominika ŠKRNOVÁ -
Způsoby detekce a kvantifikace výskytu GMO v potravinách
Sofia Akopyan -
Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách
Kristína Tocíková -
Využití multiplexní PCR pro detekci GMO v potravinách a potravinářských surovinách
Kateřina Augustynková