Bc. Jana Suchánková

Bakalářská práce

Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR

Genetically modified food and feed in Czech Republic
Anotace:
Předmětem této bakalářské práce jsou geneticky modifikované organismy v potravinách a krmivech. Jedná se o organismy, jejichž genetická informace byla cíleně změněna nepřirozeným způsobem za účelem zlepšení jejich vlastností. Práce se věnuje využití GMO v hospodářství a zemědělství, popisu transgenoze a transgenních rostlin. Je zmíněna technologie přípravy a detekce GMO a v neposlední řadě kontrola …více
Abstract:
The subject of this bachelor thesis are genetically modified organisms in food and feed. These are organisms whose genetic information has been intentionally altered an unnatural way and continue to be put into plants to improve on their performance. The thesis deals with the use of GMOs in the husbandry and agriculture, the description of transgenose and transgenic plants. As the technology of preparation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 8. 2011
  • Vedoucí: Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Suchánková, Jana. Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická