Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR – Bc. Jana Suchánková
Bc. Jana Suchánková
Bakalářská práce
Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR
Genetically modified food and feed in Czech Republic
Anotace:
Předmětem této bakalářské práce jsou geneticky modifikované organismy v potravinách a krmivech. Jedná se o organismy, jejichž genetická informace byla cíleně změněna nepřirozeným způsobem za účelem zlepšení jejich vlastností. Práce se věnuje využití GMO v hospodářství a zemědělství, popisu transgenoze a transgenních rostlin. Je zmíněna technologie přípravy a detekce GMO a v neposlední řadě kontrola …víceAbstract:
The subject of this bachelor thesis are genetically modified organisms in food and feed. These are organisms whose genetic information has been intentionally altered an unnatural way and continue to be put into plants to improve on their performance. The thesis deals with the use of GMOs in the husbandry and agriculture, the description of transgenose and transgenic plants. As the technology of preparation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 6. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 8. 2011
- Vedoucí: Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Suchánková, Jana. Geneticky modifikované organismy jako potraviny a krmiva v ČR. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zavedení metod pro vyhodnocení vlivu abiotického stresu na transgenní rostliny ječmene
Lucie Staňková -
Využití in vitro metody regenerace obilnin a selekce genů pro transformaci ke zlepšení rezistence vůči viru zakrslosti pšenice
Pavel Cejnar -
Zavedení CRISPR metody u modelového organizmu Huseníčku rolního (Arabidopsis thaliana)
Matej Šamaj -
Detekce GMO v potravinách a krmivech pomocí PCR
Dominika ŠKRNOVÁ -
Způsoby detekce a kvantifikace výskytu GMO v potravinách
Sofia Akopyan -
Detekce geneticky modifikovaných organizmů v potravinách a potravinářských surovinách
Kristína Tocíková -
Využití multiplexní PCR pro detekci GMO v potravinách a potravinářských surovinách
Kateřina Augustynková -
Vývoj metod pro kontrolu pravosti potravin a detekci GMO na bázi DNA technik
Aigerim Aidarova