Bc. Markéta Jeníčková

Diplomová práce

Vliv máčení na obsah oligosacharidů v luštěninách

Influence of soaking on the content of oligosaccahrides in legumes
Anotace:
Luštěniny pozitivně ovlivňují lidské zdraví z hlediska obsahu bílkovin, tuků, sacharidů, vlákniny, minerálních látek a vitaminů ze skupiny B. Dále mohou způsobovat trávicí problémy (těžká stravitelnost, nadýmání), jejichž příčinou jsou nestravitelné oligosacharidy. Tyto sacharidy lze odstranit máčením, vařením, klíčením nebo fermentací. Obsah oligosacharidů rafinózové řady se liší podle druhu rostlin …více
Abstract:
Legumes have a positive effect on human health in terms of protein, fat, carbohydrate, fiber, minerals and B vitamins. They can also cause digestive problems (difficult digestibility, bloating) caused by indigestible oligosaccharides. These carbohydrates can be removed by soaking, cooking, germination or fermentation. The content of raffinose series oligosaccharides varies according to the type of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 7. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Roman Švejstil, PhD.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny

Práce na příbuzné téma

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 8ipl0l 8ipl0l/2
24. 7. 2020
Složky
Soubory
Mach, J.
25. 7. 2020
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.