Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí – Bc. Kristýna Nagyová
Bc. Kristýna Nagyová
Bachelor's thesis
Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí
Antimicrobial rezistance of arcobacters and susceptibility to chemicals agents and environmental influences
Anotácia:
Práce je zaměřena na význam rodu Arcobacter v potravinářském průmyslu. Zabývá se jejich rezistencí k antimikrobiálním látkám a vlivem vnějších podmínek na jejich přežívání, jako je vliv pH, teploty, aktivity vody, přítomnosti chemických sloučenin a doprovodné mikroflóry, ve srovnání s příbuznými kampylobaktery. Také se zabývá významem rezistentních mikroorganismů a možnými mechanismy rezistence k antibiotikům …viacAbstract:
Work is focused on the importance of the genus Arcobacter in food industry. It deals with their resistance to antimicrobials and the influence of external conditions on their surviving, such as the influence of pH, temperature, water activity, presence of chemical compounds and accompanying microflora, in comparison with related campylobacters. It also examines the importance of resistant organisms …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 6. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 9. 2010
- Vedúci: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NAGYOVÁ, Kristýna. \textit{Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí}. Online. Bakalárska práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/8isen0/.
Jak správně citovat práci
Nagyová, Kristýna. Rezistence arkobakterů k antibiotikům a tolerance k chemickým látkám a vlivům prostředí. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Mechanismy rezistence k antimikrobiálním látkám u gramnegativních baktérií
Petra Řezáčová -
Detekce antimikrobiální rezistence u původců sexuálně přenosných infekcí
Pavlína KREJČÍKOVÁ -
Antimikrobiální rezistence a její šíření v potravinovém řetězci
Nikol Maršová -
Výskyt antimikrobiální rezistence u streptokoků (převážně beta-hemolytických) izolovaných z ran pacientů
Daniel Kuropata -
Zavedení metodiky kultivace anaerobních mikroorganismů pro hodnocení ATB rezistence
Eunika GUZNAROVÁ -
Výskyt genů rezistence k tetracyklinu v prostředích s různou mírou antropogenního vlivu
Zuzana STEHLÍKOVÁ -
Identifikace "\kur{Arcobacter}-like species" pomocí PFGE
Lenka Klaudyová -
Změny v taxonomii "\kur{Arcobacter}-like species"
Michaela Kašparová