Výskyt a aktivita patogenní Escherichia coli v potravinách živočišného původu – Martina Kučerová
Martina Kučerová
Bachelor's thesis
Výskyt a aktivita patogenní Escherichia coli v potravinách živočišného původu
Occurrence and activity of pathogenic Escherichia coli in food of animal origin
Abstract:
Escherichia coli je bakterie nacházející se jako neškodný obyvatel střevní mikroflóry u lidí a zvířat. Některé typy Escherichia coli jsou však patogenní a způsobují řadu onemocnění od průjmových až po hemolyticko-uremický syndrom. Escherichia coli se řadí do čeledi Enterobacteriaceae. Jedná se o krátké, gram negativní tyčinky ve velikosti kolem 1,3 – 5 mikro metrů. Jejich tělo je pokryto peritrichálními …moreAbstract:
Escherichia coli is a bacterium found as a harmless population of intestinal microflora in humans and animals. Some types of Escherichia coli are not pathogenic and cause a number of diseases from diarrhea to hemolytic-uremic syndrome. Escherichia coli is used in the family Enterobacteriaceae. There is information on weights, sticks about 1.3-5 micro meters in size. Your body is covered with peritriched …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
- Reader: Marie Makovská, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUČEROVÁ, Martina. \textit{Výskyt a aktivita patogenní Escherichia coli v potravinách živočišného původu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/8jal57/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights