Le vocabulaire de la gastronomie et les gallicismes dans la langue tch\`{e}que – Veronika KUČEROVÁ
Veronika KUČEROVÁ
Bakalářská práce
Le vocabulaire de la gastronomie et les gallicismes dans la langue tch\`{e}que
A lexicon of gastronomy and the Gallicisms in Czech language
Abstract:
The bachelor thesis The lexicon of gastronomy and the Gallicisms in Czech language deals with loan-words of field of gastronomy from French to Czech. The purpose is to examine a presence and an usage of Gallicisms in Czech language through the gastronomic publications and to compile the Czech-French glossary.Abstract:
Bakalářská práce Le vocabulaire de la gastronomie et les gallicismes dans la langue tch?que se zabývá výpůjčkami z oblasti gastronomie z francouzského jazyka do českého. Cílem je prozkoumání výskytu a uţívání galicismů v češtině prostřednictvím gastronomických publikací a sestavení česko-francouzského glosáře.
Jazyk práce: francouzština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2011
Zveřejnit od: 22. 4. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 5. 2011
- Vedoucí: PhDr. Jitka Smičeková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUČEROVÁ, Veronika. \textit{Le vocabulaire de la gastronomie et les gallicismes dans la langue tch$\backslash$`$\{$e$\}$que}. Online. Bakalářská práce. Ostrava: Ostravská univerzita, Filozofická fakulta. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/8jcxuh/.
Jak správně citovat práci
KUČEROVÁ, Veronika. Le vocabulaire de la gastronomie et les gallicismes dans la langue tch\`{e}que. Ostrava, 2011. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Filozofická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Filozofická fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Francouzština ve sféře podnikání
Práce na příbuzné téma
-
Galicismy z oblasti gastronomie v současném českém lexiku
Jana KOLLARČÍKOVÁ -
Překlad vybraných lexikálních jednotek nástroji podporujícími strojový překlad - zaměřeno na pojmy z oblasti gastronomie.
Andrea EXNEROVÁ -
Digitální učební materiály pro výuku rozšiřující ruské slovní zásoby - Gastronomie
Kamila Brunclíková -
Aktuální podoba opavského dialektu v oblasti Hlučína s tématem gastronomie
Veronika KRABICOVÁ -
Tematické pole "gastronomie" v české a chorvatské frazeologii
Marie Ludvíková -
Popularita latinsko-americkej kuchyne vo Švajčiarsku
Martina Gonosová -
Charakteristika, tradície a zvyky slovenskej národnej kuchyne
Silvia Slivoníková -
CHARAKTERISTIKA, TRADÍCIE A ZVYKY GRUZÍNSKEJ KUCHYNE
Matej Cingel