Rychlá úprava vzorků potravin pro detekci ambientními technikami – Bc. Dominik MOSLER
Bc. Dominik MOSLER
Master's thesis
Rychlá úprava vzorků potravin pro detekci ambientními technikami
Fast pretreatment of food samples for ambient mass spectrometric detection
Abstract:
Diplomová práce se zabývá identifikací konzervačních látek v potravinách pomocí sondy pro analýzu vzorku za atmosférického tlaku (ASAP). Teoretická část je věnována vybraným konzervačním látkám a ambientním ionizačním technikám, zejména technice ASAP. Další část práce se zabývá použitím ambientních technik v oblasti analýzy potravin. Poslední kapitola pak pojednává o různých metodách stanovení konzervačních …moreAbstract:
Thesis deals with the identification of food preservatives by atmosferic solids analysis probe (ASAP). The theoretical part is devoted to selected food preservatives and ambient ionization techniques, especially ASAP technique. The next part deals with use of ambient techniques in food analysis. Last part introduces various methods for determination of preservatives. The results sumarize setting of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Lucie Borovcová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
MOSLER, Dominik. Rychlá úprava vzorků potravin pro detekci ambientními technikami. Olomouc, 2020. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Chemistry / Analytical Chemistry
Theses on a related topic
-
Ambientní ionizační techniky v analýze uměleckých děl
Adam STUDENÝ -
Analýza suché krevní kapky pomocí ambientních ionizačních technik v hmotnostní spektrometrii se zaměřením na klinické studie
Terézia Sabadková -
Identifikace konzervačních látek v potravinách ambientními ionizačními technikami
Dominik MOSLER -
Kombinace ionizačních technik a spojení iontové mobility s hmotnostní spektrometrií v analýze nových psychoaktivních látek
Marianna NYTKA -
Konzervační látky v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Adéla Velechová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights