Rychlá úprava vzorků potravin pro detekci ambientními technikami – Bc. Dominik MOSLER
Bc. Dominik MOSLER
Diplomová práce
Rychlá úprava vzorků potravin pro detekci ambientními technikami
Fast pretreatment of food samples for ambient mass spectrometric detection
Anotace:
Diplomová práce se zabývá identifikací konzervačních látek v potravinách pomocí sondy pro analýzu vzorku za atmosférického tlaku (ASAP). Teoretická část je věnována vybraným konzervačním látkám a ambientním ionizačním technikám, zejména technice ASAP. Další část práce se zabývá použitím ambientních technik v oblasti analýzy potravin. Poslední kapitola pak pojednává o různých metodách stanovení konzervačních …víceAbstract:
Thesis deals with the identification of food preservatives by atmosferic solids analysis probe (ASAP). The theoretical part is devoted to selected food preservatives and ambient ionization techniques, especially ASAP technique. The next part deals with use of ambient techniques in food analysis. Last part introduces various methods for determination of preservatives. The results sumarize setting of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Lucie Borovcová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MOSLER, Dominik. Rychlá úprava vzorků potravin pro detekci ambientními technikami. Olomouc, 2020. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Analytická chemie
Práce na příbuzné téma
-
Ambientní ionizační techniky v analýze uměleckých děl
Adam STUDENÝ -
Analýza suché krevní kapky pomocí ambientních ionizačních technik v hmotnostní spektrometrii se zaměřením na klinické studie
Terézia Sabadková -
Identifikace konzervačních látek v potravinách ambientními ionizačními technikami
Dominik MOSLER -
Kombinace ionizačních technik a spojení iontové mobility s hmotnostní spektrometrií v analýze nových psychoaktivních látek
Marianna NYTKA -
Konzervační látky v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Adéla Velechová
Název
Vložil
Vloženo
Práva