Ing. Pavlína Holčapková

Disertační práce

Využití fermentačních produktů syrovátky pro antimikrobiální modifikace biorozložitelných polymerů

Utilisation of whey fermentation products for antimicrobial modification of biodegradable polymers
Abstract:
The doctoral thesis focuses on utilising whey fermentation products for antimicrobial modification of biodegradable polymers. The theoretical part describes the latest advances in biodegradable polymers, as well as potential application of whey as a fermentation medium for producing substances with antibacterial properties. Description is given on antimicrobial alteration of polymers and on modifying …více
Abstract:
Předložená disertační práce se zaměřuje na využití fermentačních produktů syrovátky pro antimikrobiální modifikace biorozložitelných polymerů. Teoretická část práce přináší přehled současného stavu poznání v oblasti biorozložitelných polymerů a potenciálu využití syrovátky jako fermentačního média pro získávání látek s antibakteriálními vlastnostmi. Dále jsou popsány antimikrobiální modifikace polymerů …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 10. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 12. 2018

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Holčapková, Pavlína. Využití fermentačních produktů syrovátky pro antimikrobiální modifikace biorozložitelných polymerů. Zlín, 2018. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Doktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Technologie makromolekulárních látek

Práce na příbuzné téma