Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva – Bc. Aneta Slavíková
Bc. Aneta Slavíková
Diplomová práce
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Nutritional value of mealworm larvae as a novel food and feed
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá jedlým hmyzem se zaměřením především na potemníka moučného a jeho nutriční hodnotu. Práce je rozdělena na dvě části – literární a praktickou. Začátek literární části přináší vhled do problematiky jedlého hmyzu a jeho přijatelnosti konzumenty. Následující část poskytuje komplexní pohled na potemníka moučného (Tenebrio molitor). Zahrnuje jeho životní cyklus, podmínky chovu …víceAbstract:
This thesis deals with edible insects, focusing mainly on the yellow mealworm and its nutritional value. The thesis is divided into two parts – literary and practical. The beginning of the literary part gives an insight into the edible insects and their acceptability by consumers. The following part provides a comprehensive view of the yellow mealworm (Tenebrio molitor). It covers its life cycle, rearing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Anna Adámková, DiS., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SLAVÍKOVÁ, Aneta. \textit{Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a~krmiva}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/8lh2id/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Antinutriční látky v potravinách
Denisa Němcová -
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Stanovení nutričních hodnot vybraných dřevin pro okusovače v zoologických zahradách v ČR s ohledem na obsah antinutričních látek
Martina Maličká -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu
Ingrid Nierostková -
Vliv vývojové fáze na nutriční hodnotu potemníka brazilského (Zophobas morio)
Ivana Papoušková -
Stanovení nutričních hodnot a pozorování životního cyklu potemníka moučného (Tenebrio molitor)
Radek Vychodil
Název
Vložil
Vloženo
Práva