Využití elektrodialýzy při úpravě potravinářských produktů – Zuzana Vaňková
Zuzana Vaňková
Bachelor's thesis
Využití elektrodialýzy při úpravě potravinářských produktů
Use of electrodialysis in processing of food products
Abstract:
Elektrodialýza je elektromembránovým procesem, při kterém dochází k separaci záporně a kladně nabitých částic z roztoků v závislosti na jejich migraci k příslušným elektrodám. K selektivnímu řízení této migrace se využívají iontově výměnné membrány, kterými je transportován podle jejich náboje pouze určitý druh iontů. První část práce se zabývá charakterizací procesu elektrodialýzy, jeho principem …moreAbstract:
Electrodialysis is an electromembrane process that enables the separation of negatively and positively charged particles from solutions depending on their migration to the oppositely charged electrode. Ion-exchange membranes are used to control this migration selectively. The first part of the work deals with the characterization of the electrodialysis process, its principle, separation membranes, …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 6. 2017
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Cakl, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VAŇKOVÁ, Zuzana. \textit{Využití elektrodialýzy při úpravě potravinářských produktů}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/8mzt2r/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vaňková, Zuzana. Využití elektrodialýzy při úpravě potravinářských produktů. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.