Bioaktivní látky u netradičních surovin rostlinného původu – Mgr. Jana Orsavová
Mgr. Jana Orsavová
Doctoral thesis
Bioaktivní látky u netradičních surovin rostlinného původu
Bioactive Compounds of Non-traditional Plant Raw Material
Abstract:
Hledání alternativních zdrojů výživy je v současné době významným tématem mnoha vědeckých institucí. Plody netradičních botanických druhů, které byly v dávných dobách využívané pro lidskou výživu a dnes se pěstují spíše jako dekorativní rostliny, jsou velmi významným zdrojem bioaktivních látek. Jejich účinky jsou lidskému zdraví prospěšné a souvisejí zejména s jejich antioxidační aktivitou. Cílem této …moreAbstract:
Finding alternative sources of nutrition has currently been an important subject of many scientific institutions. Fruits of old regional varieties and fruit trees of non-traditional botanical species, which were used for human nutrition in ancient times and have been nowadays cultivated as significant landscape elements, are a substantial source of bioactive substances with positive effects on human …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 3. 2019
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2019
- Supervisor: doc. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ORSAVOVÁ, Jana. \textit{Bioaktivní látky u netradičních surovin rostlinného původu}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/8oqv38/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Orsavová, Jana. Bioaktivní látky u netradičních surovin rostlinného původu. Zlín, 2019. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Antioxidační aktivita fenolických látek
Petra Švestková -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Rozšíření, význam a využití netradičních druhů ovoce a stanovení vitaminu C v plodech
Tereza Veselá -
Vliv vegetačních a skladovacích podmínek na obsah bioaktivních látek u netradičních druhů ovoce
Irena Sytařová -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na spermatogenezi kanců
Lucie Svačinová