Vedlo by zavedení spotřební daně na zdraví škodlivé potraviny v tuzemsku ke změně spotřebitelských preferencí obyvatel? – Veronika NOSKOVÁ
Veronika NOSKOVÁ
Diplomová práce
Vedlo by zavedení spotřební daně na zdraví škodlivé potraviny v tuzemsku ke změně spotřebitelských preferencí obyvatel?
Would the introduction of an excise duty on junk food in the domestic lead to a change in the consumer preferences of the population?
Anotace:
Diplomová práce se zabývá dopadem případného zavedení spotřební daně na zdraví škodlivé potraviny v tuzemsku na spotřebitelské preference obyvatel. Kromě zdanění jsou sledovány další, nyní již neekonomické nástroje vlády, u kterých je rovněž zkoumán jejich vliv na spotřebitelské preference. Pro naplnění cíle práce byl uskutečněn primární sběr dat formou dotazníkového šetření, kdy základní soubor tvořili …víceAbstract:
The thesis deals with the impact of the possible introduction of excise duty on harmful food in the Czech Republic on the consumer preferences of the population. Besides taxing, the thesis follows up other uneconomical instruments of government and their influence on consumer preferences. In order to meet the objective of the thesis, the primary data collection was carried out in the form of a questionnaire …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 4. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Slavomíra Svátková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOSKOVÁ, Veronika. \textit{Vedlo by zavedení spotřební daně na zdraví škodlivé potraviny v tuzemsku ke změně spotřebitelských preferencí obyvatel?}. Online. Diplomová práce. Ústí nad Labem: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Fakulta sociálně ekonomická. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/8ot3cu/.
Jak správně citovat práci
NOSKOVÁ, Veronika. Vedlo by zavedení spotřební daně na zdraví škodlivé potraviny v tuzemsku ke změně spotřebitelských preferencí obyvatel?. Ústí nad Labem, 2021. diplomová práce (Ing.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Fakulta sociálně ekonomická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Fakulta sociálně ekonomickáUNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Fakulta sociálně ekonomickáMagisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Ekonomika a management
Práce na příbuzné téma
-
Spotřebitelské preference a zdravý životní styl žáků základní školy v okrese Šumperk
Eva Faulhammerová -
Spotřebitelské preference seniorů v rámci zdravého životního stylu
Denisa Pažitková -
Spotřebitelské preference rodičů dětí základních škol v rámci zdravého životního stylu
Anna Vojtěchovská -
Preference a spotřebitelské chování vegetariánů při nákupu potravin
Hana Smýkalová -
Trendy ovlivňující spotřebitelské preference ve vybraném trhu
Iveta Hotovcová -
Faktory ovlivňující spotřebitelské preference při nákupu a spotřebě ryb
Pavel Staveník -
Funkční potraviny ve výživě člověka
Veronika ZEVLOVÁ -
Vliv vybraných látek v potravinách živočišného původu na rozvoj civilizačních chorob
Jana ZÁHORKOVÁ