Lucie Babováková
Bakalářská práce
Antioxidanty u brambor
Potato antioxidants
Anotace:
Jak už samotný název práce napovídá, tato literární rešerše se věnuje bramborám, a to především přítomnosti antioxidantů v jejich složení. První část práce se zaměřuje na brambory jako takové, přičemž je zde kladen důraz na složení hlíz s ohledem na lidské zdraví. Následuje část práce, která je věnováná volným radikálům (VR). Tato kapitola je důležitá k pochopení významu antioxidantů. Dále je v této …víceAbstract:
This literature review focuses on potatoes, especially on the presence of antioxidants. The first part of the thesis deals with potatoes as such, with emphasis on their composition with respect to human health. The following part of the work is devoted to Free Radicals (FR). This part is important to understand the importance of antioxidants. Moreover, this section specifies the term free radical, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vladimíra Sedláková, Ph.D.
- Oponent: Martina Melounová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva