Stanovení kvality proteinu a její změny během tepelné úpravy jedlého hmyzu – Bc. Pavla Štoková
Bc. Pavla Štoková
Master's thesis
Stanovení kvality proteinu a její změny během tepelné úpravy jedlého hmyzu
Determination of protein quality and its changes during heat treatment of edible insects
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá stanovením kvality proteinu jedlého hmyzu, konkrétně druhů Tenebrio molitor a Gryllus assimilis a dále stanovením změny kvality tohoto proteinu prostřednictvím tepelné úpravy. Proteiny jsou makromolekuly složené z peptidových řetězců nezbytné pro výstavbu tkání a účast v biochemických procesech živých organismů. Nedostatek proteinů ve stravě vede k úbytku kosterního svalstva …moreAbstract:
This master thesis deals with the determination of the protein quality of edible insects, specifically the species Tenebrio molitor and Gryllus assimilis, and further with the determination of the change in the quality of this protein through heat treatment. Proteins are macromolecules composed of peptide chains necessary for the construction of tissues and participation in the biochemical processes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 16. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
- Reader: Anna Adámková, DiS., externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠTOKOVÁ, Pavla. \textit{Stanovení kvality proteinu a její změny během tepelné úpravy jedlého hmyzu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/8qbwjy/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Vliv tepelného zpracování na stravitelnost a kvalitu proteinu u Tenebrio molitor a Gryllus assimilis
Josef Klabík -
Stravitelnost aminokyselin u kuřat chovaných na maso
Marian Foltyn -
Proteinové molekuly z exkrečně-sekrečních produktů rybího parazita Eudiplozoon nipponicum (Monogenea) a jejich význam v procesu trávení krve a modulaci imunitní odpovědi hostitele
Jana Ilgová -
Sledování produkce methanu během simulovaného bachorového trávení krmiva v bioreaktoru <I>in vitro</I>
Martin Klimiček -
In vitro trávení pšenice a pšeničných výrobku a jeho vliv na obsah karotenoidů
Kateřina Mysíková -
Volný čas a možnosti zkvalitnění jeho trávení u osob s mentálním postižením v Domově Daliborka.
Soňa MATULOVÁ -
Vliv rozdílného druhu krmení na trávení a vstřebávání živin u Border kolií.
Aneta Procházková -
Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení
Zuzana Bláhová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights