Barbara Hladíková

Bakalářská práce

Dekorativní gastronomie (carving)

Decorative gastronomy (carving)
Anotace:
V bakalářské práci se snažím vysvětlit pojem dekorativní gastronomie neboli kuchařská a cukrářská artistika. Jedním z oborů je carving – vyřezávání ovoce a zeleniny. V teoretické části popisuji jeho dávnou historii, techniku, suroviny a jejich uchovávání a kurzy. Dále zde popisuji používané speciální nástroje, jimiž jsou drobné nožíky a dlátka různých profilů. V analytické části, se snažím porovnat …více
Abstract:
In my bachelor´s dissertation I try to explain the concept of decorative gastronomy or culinary art. One of the fields is carving - fruits and vegetables carving. The theoretical part is about its long history, technique, raw materials and their storage and courses. Furthermore, I describe the use of special tools, which are small knives and chisels of various profiles. In the analytical part, I try …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2013
  • Vedoucí: Ing. Blanka Zimáková
  • Oponent: Ing. Věra Vyhnisová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v Praze