Dekorativní gastronomie (carving) – Barbara Hladíková
Barbara Hladíková
Bachelor's thesis
Dekorativní gastronomie (carving)
Decorative gastronomy (carving)
Anotácia:
V bakalářské práci se snažím vysvětlit pojem dekorativní gastronomie neboli kuchařská a cukrářská artistika. Jedním z oborů je carving – vyřezávání ovoce a zeleniny. V teoretické části popisuji jeho dávnou historii, techniku, suroviny a jejich uchovávání a kurzy. Dále zde popisuji používané speciální nástroje, jimiž jsou drobné nožíky a dlátka různých profilů. V analytické části, se snažím porovnat …viacAbstract:
In my bachelor´s dissertation I try to explain the concept of decorative gastronomy or culinary art. One of the fields is carving - fruits and vegetables carving. The theoretical part is about its long history, technique, raw materials and their storage and courses. Furthermore, I describe the use of special tools, which are small knives and chisels of various profiles. In the analytical part, I try …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2013
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/11322/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2013
- Vedúci: Ing. Blanka Zimáková
- Oponent: Ing. Věra Vyhnisová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HLADÍKOVÁ, Barbara. \textit{Dekorativní gastronomie (carving)}. Online. Bakalárska práca. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/8r2cuc/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / odbor:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management
Práce na příbuzné téma
-
Thai underutilized fruit and vegetable species as a potential sources of antioxidants, minerals and vitamins: a literature review
Kateřina Berková -
Vegetable and Fruit waste as a source of biogas: Case of Ipokia, Nigeria
Opeyemi Oshundaro -
Analysis of Fruit and Vegetable Markets in the Republic of Moldova
Igor Moscovciuc -
Ovoce a zelenina a výživa seniorů
Markéta Vorlíčková -
Ovoce a zelenina v českých obchodech pod vlivem globalizace
Daniel Žák -
Ovoce a zelenina jako zdroje vlákniny a minerálních látek v systému školního stravování
Filip ZDENĚK -
Ovoce a zelenina ve výživě dětí předškolního věku
Hana Müllerová -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK