Stanovení vlákniny u netradičních mouk – Ivo Havlíček
Ivo Havlíček
Bakalářská práce
Stanovení vlákniny u netradičních mouk
Determination of Fiber in Non-Traditional Flours
Anotace:
V teoretické části bakalářské práce je legislativně vymezen pojem mouka, charakterizovány netradiční zdroje pro výrobu mouky: banány, dýně, réva vinná, ostropestřec mariánský a len setý. Dále je definován pojem vláknina, popsány její frakce a benefity vyplývající z konzumace vlákniny. Praktická část zahrnuje stanovení sušiny, popela, hrubé, neutrálně-detergentní, acido-detergentní vlákniny a stravitelnost …víceAbstract:
In the theoretical part of the bachelor thesis the concept of flour is legislatively defined, non-traditional sources of fiber are characterised such as bananas, pumpkins, grapevine, milk thistle and flax. Furthermore, the term dietary fiber is defined, its fractions, and the benefits resulting from the consumption of fiber are described. The practical part includes the determination of the dry matter …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Havlíček, Ivo. Stanovení vlákniny u netradičních mouk. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Gastronomické technologie
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková -
Efektivní bachorová degradovatelnost neutrálně detergentní vlákniny u přežvýkavců
Ondřej KOUKOL -
Stanovení vlákniny a pektinu v komerčních vzorcích vlákniny
Kamila Blahůšková -
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
In vitro toxické účinky derivátů Amaryllidaceae alkaloidů na buňky střevního epithelu
Sára Horáková -
In vitro trávení pšenice a pšeničných výrobku a jeho vliv na obsah karotenoidů
Kateřina Mysíková