Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti – Adéla Kolísková
Adéla Kolísková
Bachelor's thesis
Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti
Influences affecting the overall quality of ground meat and quality deviations
Abstract:
Téma zahrnuje definici pojmu maso, také je zde uvedena jeho spotřeba v posledních letech. Rovněž se zabývám chemickým složením a vysvětlením pojmu jakost, která je výsledkem devíti jakostních charakteristik. Dále jsou zde popsány faktory, které výslednou jakost masa ovlivňují. Faktory lze rozdělit na intravitální a postmortální. Podrobněji jsou popsány postmortální procesy a jatečné zpracování, které …moreAbstract:
The term meat is defined in the bachelor's thesis, and its consumption in recent years is also listed here. I also deal with the chemical composition and explanation of the concept of quality, which is the result of nine quality characteristics. Furthermore, the factors that influence the final quality of the meat are described here. Factors can be divided into intravital and postmortem. Postmortem …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOLÍSKOVÁ, Adéla. \textit{Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a~odchylky jakosti}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/8tbt4d/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Faktory ovlivňující postmortální zrací procesy vepřového masa.
Štěpán Zajíček -
Faktory ovlivňující průběh postmortální změn v mase
Michaela Seilerová -
Vliv postmortálních změn na organoleptické charakteristiky masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Kristýna Steiningerová -
Vliv různých typů porážecích linek na výskyt vad vepřového masa (PSE)
Lenka ČERNÁ -
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa.
Jolana Jiráková -
Charakteristika svalových vláken ve vztahu ke kvalitě masa
Michaela Myšková -
Pokrok v omezování jakostních odchylek vepřového masa
Lucie Mitlenerová -
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa
Veronika Stará