Bc. Kristýna Zapletalová, DiS.
Master's thesis
Stopové prvky v medu
Trace elements in honey
Abstract:
Med a včelí produkty jsou lidem známy po tisíce let. Včela medonosná patří mezi nejvýznamnější opylovače hmyzosnubných rostlin a med, který včely produkují, je považován za výživově hodnotnou potravinu. Jedním z cílů mé diplomové práce bylo zhruba popsat složení, získávání a využití medu a dalších včelích produktů. Hlavním cílem ovšem bylo stanovení vybraných stopových prvků, které se v medu vyskytují …moreAbstract:
Honey and bee products are known to people for thousands of years. Honeybee is one of the most important pollinators of insect plants and honey, produced by bees, is considered a nutritionally valuable food. One of the goals of my thesis was to roughly describe the composition, acquisition and use of honey and other bee products. The main goal, however, was to determine the selected trace elements …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2019
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zapletalová, Kristýna. Stopové prvky v medu. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Fytomykoremediace půdy kontaminované rizikovými prvky po aplikaci kalů z čistíren odpadních vod
Štěpánka Remutová -
Stopové prvky u jednostranně založených diet
Pavlína Kosečková -
Mikroelementy a stopové prvky ve výživě
Martin Báňa -
Analýza biologických tkání metodou laserové ablace s ICP-MS spektrometrií
Michaela Tvrdoňová