Marie MÁJOVÁ

Bachelor's thesis

Brotkultur in Tschechien und in Deutschland

Bread-culture in Czech republic and in Germany
Abstract:
This bachelor thesis deals with bread baking in Germany and the Czech Republic. The aim of this work is to become acquainted with the homemade bread-baking from sourdough and to bring the problem of translation of recipes from German into Czech and from Czech into German near. Both the theoretical and the practical part are closely linked. The theoretical part of the work introduces the history of …more
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá pečením kváskového chleba v Německu a Česku. Cílem této práce je seznámení se s domácím vlastnoručním pečením kváskového chleba a s problematikou překládání receptů z němčiny do češtiny a z češtiny do němčiny. Teoretická i praktická část jsou vzájemně propojeny a úzce na sebe navazují. Bude zde představena historie pečení chleba a suroviny, vysvětleno, co je základní …more
 
 
Language used: German
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Milan Pišl, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

MÁJOVÁ, Marie. Brotkultur in Tschechien und in Deutschland. Ostrava, 2019. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Filozofická fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Filozofická fakulta