Brotkultur in Tschechien und in Deutschland – Marie MÁJOVÁ
Marie MÁJOVÁ
Bachelor's thesis
Brotkultur in Tschechien und in Deutschland
Bread-culture in Czech republic and in Germany
Abstract:
This bachelor thesis deals with bread baking in Germany and the Czech Republic. The aim of this work is to become acquainted with the homemade bread-baking from sourdough and to bring the problem of translation of recipes from German into Czech and from Czech into German near. Both the theoretical and the practical part are closely linked. The theoretical part of the work introduces the history of …viacAbstract:
Tato bakalářská práce se zabývá pečením kváskového chleba v Německu a Česku. Cílem této práce je seznámení se s domácím vlastnoručním pečením kváskového chleba a s problematikou překládání receptů z němčiny do češtiny a z češtiny do němčiny. Teoretická i praktická část jsou vzájemně propojeny a úzce na sebe navazují. Bude zde představena historie pečení chleba a suroviny, vysvětleno, co je základní …viac
Jazyk práce: German
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Milan Pišl, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MÁJOVÁ, Marie. Brotkultur in Tschechien und in Deutschland. Ostrava, 2019. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Filozofická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Filozofická fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ArtsBachelor programme / odbor:
Philology / German for Business
Práce na příbuzné téma
-
Nikdykde v různých podobách: srovnávací analýza různých typů textu
Michaela Fedorová -
Funkční větná perspektiva při překladu odborného textu
Barbora VALOVÁ -
S. A. Sokurov, "Jazyk do Kijeva dovedet" (komentovaný překlad publicistického textu)
Nelya Husonka -
Úspěšnost strojového překladu z francouzštiny do češtiny v závislosti na typu textu
Aneta KUPKOVÁ -
Zaniklé rybníky v okolí Chleb na Nymbursku
Petr ČERVINKA -
Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty chleba
Martina Dudášová -
Chléb, náš každodenní - konceptuální instalace
Ondřej VLASÁK -
Názvy pro chléb a kaši ve slovanských jazycích. Historickosrovnávací studie
Blanka Kašpárková