Marie MÁJOVÁ

Bachelor's thesis

Brotkultur in Tschechien und in Deutschland

Bread-culture in Czech republic and in Germany
Abstract:
This bachelor thesis deals with bread baking in Germany and the Czech Republic. The aim of this work is to become acquainted with the homemade bread-baking from sourdough and to bring the problem of translation of recipes from German into Czech and from Czech into German near. Both the theoretical and the practical part are closely linked. The theoretical part of the work introduces the history of …viac
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá pečením kváskového chleba v Německu a Česku. Cílem této práce je seznámení se s domácím vlastnoručním pečením kváskového chleba a s problematikou překládání receptů z němčiny do češtiny a z češtiny do němčiny. Teoretická i praktická část jsou vzájemně propojeny a úzce na sebe navazují. Bude zde představena historie pečení chleba a suroviny, vysvětleno, co je základní …viac
 
 
Jazyk práce: German
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Mgr. Milan Pišl, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MÁJOVÁ, Marie. Brotkultur in Tschechien und in Deutschland. Ostrava, 2019. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Filozofická fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Filozofická fakulta