Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu – Bc. Veronika Kotrbová
Bc. Veronika Kotrbová
Master's thesis
Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu
Sensory analysis of selected species of edible insects
Abstract:
Tato práce se zabývá senzorickou analýzou vybraných druhů jedlého hmyzu, a to konkrétně cvrčka domácího (Acheta domesticus), potemníka moučného (Tenebrio molitor) a potemníka brazilského (Zophobas morio). V teoretické části jsou uvedeny obecné informace o jedlém hmyzu a o jeho nutričním složení, které bylo prozkoumáno více do detailů, jelikož je jedlý hmyz, dle literárních pramenů, bohatý na sacharidy …moreAbstract:
This thesis deals with the sensory analysis of selected species of edible insects, namely the house cricket (Acheta domesticus), mealworm (Tenebrio molitor) and the superworm (Zophobas morio). The theoretical part provides the general information about the edible insects and their nutritional composition, which was explored in more detail, as the edible insects, according to the literature, are rich …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOTRBOVÁ, Veronika. \textit{Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/8u9v4b/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Sensory active substances arising from milk processing; the causes and possibilities of prevention
Mariana Hanková -
Změny senzoricky aktivních látek během zrání vybraných druhů přírodních sýrů
Michal Sýkora -
Senzoricky aktivní látky v mase českého strakatého skotu
Jana Fořtová -
Biotransformace kyseliny ferulové na senzoricky aktivní látky pomocí bakterie Halomonas neptunia
Filip Matějka -
Biotransformace kyseliny ferulové na senzoricky aktivní látky
Tomáš Opial -
Změny senzoricky aktivních látek během zrání vybraných druhů přírodních sýrů
Michal Sýkora -
Vznik nežádoucích senzoricky aktivních látek během procesu smažení
Barbora Bílová -
Chromatografické stanovení senzoricky aktivních látek v potravinách
Filip Hruška
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights