Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu – Bc. Veronika Kotrbová
Bc. Veronika Kotrbová
Master's thesis
Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu
Sensory analysis of selected species of edible insects
Anotácia:
Tato práce se zabývá senzorickou analýzou vybraných druhů jedlého hmyzu, a to konkrétně cvrčka domácího (Acheta domesticus), potemníka moučného (Tenebrio molitor) a potemníka brazilského (Zophobas morio). V teoretické části jsou uvedeny obecné informace o jedlém hmyzu a o jeho nutričním složení, které bylo prozkoumáno více do detailů, jelikož je jedlý hmyz, dle literárních pramenů, bohatý na sacharidy …viacAbstract:
This thesis deals with the sensory analysis of selected species of edible insects, namely the house cricket (Acheta domesticus), mealworm (Tenebrio molitor) and the superworm (Zophobas morio). The theoretical part provides the general information about the edible insects and their nutritional composition, which was explored in more detail, as the edible insects, according to the literature, are rich …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOTRBOVÁ, Veronika. \textit{Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/8u9v4b/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Změny senzoricky aktivních látek během zrání vybraných druhů přírodních sýrů
Michal Sýkora -
Senzoricky aktivní látky v mase českého strakatého skotu
Jana Fořtová -
Biotransformace kyseliny ferulové na senzoricky aktivní látky pomocí bakterie Halomonas neptunia
Filip Matějka -
Biotransformace kyseliny ferulové na senzoricky aktivní látky
Tomáš Opial -
Vznik nežádoucích senzoricky aktivních látek během procesu smažení
Barbora Bílová -
Chromatografické stanovení senzoricky aktivních látek v potravinách
Filip Hruška -
Změny senzoricky aktivních látek během zrání vybraných druhů přírodních sýrů
Michal Sýkora -
Chromatografické stanovení senzoricky aktivních látek v potravinách
Anna Zelenková
Názov
Vložil
Vložené
Práva