Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu – Bc. Veronika Kotrbová
Bc. Veronika Kotrbová
Diplomová práce
Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu
Sensory analysis of selected species of edible insects
Anotace:
Tato práce se zabývá senzorickou analýzou vybraných druhů jedlého hmyzu, a to konkrétně cvrčka domácího (Acheta domesticus), potemníka moučného (Tenebrio molitor) a potemníka brazilského (Zophobas morio). V teoretické části jsou uvedeny obecné informace o jedlém hmyzu a o jeho nutričním složení, které bylo prozkoumáno více do detailů, jelikož je jedlý hmyz, dle literárních pramenů, bohatý na sacharidy …víceAbstract:
This thesis deals with the sensory analysis of selected species of edible insects, namely the house cricket (Acheta domesticus), mealworm (Tenebrio molitor) and the superworm (Zophobas morio). The theoretical part provides the general information about the edible insects and their nutritional composition, which was explored in more detail, as the edible insects, according to the literature, are rich …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOTRBOVÁ, Veronika. \textit{Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/8u9v4b/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Sensory active substances arising from milk processing; the causes and possibilities of prevention
Mariana Hanková -
Změny senzoricky aktivních látek během zrání vybraných druhů přírodních sýrů
Michal Sýkora -
Senzoricky aktivní látky v mase českého strakatého skotu
Jana Fořtová -
Biotransformace kyseliny ferulové na senzoricky aktivní látky
Tomáš Opial -
Biotransformace kyseliny ferulové na senzoricky aktivní látky pomocí bakterie Halomonas neptunia
Filip Matějka -
Vznik nežádoucích senzoricky aktivních látek během procesu smažení
Barbora Bílová -
Chromatografické stanovení senzoricky aktivních látek v potravinách
Filip Hruška -
Vznik senzoricky aktivních látek z tuků během tepelného namáhání
Barbora Bílová
Název
Vložil
Vloženo
Práva