< Zpět na recepty

Čokoládová pěna

Potřebné ingredience

Na přípravu

Hořká čokoláda (70%+) 180 g
Máslo 1 polévková lžíce
Smetana ke šlehání 250 ml
Cukr dle chuti

Postup receptu

Čokoládu nalámejte do misky, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno misky se nesmí dotýkat vody) a za stálého míchání ji nechte rozehřát.

Oddělte žloutky a bílky. Ručním elektrickým šlehačem ušlehejte žloutky s cukrem do světlé nadýchané hmoty a pak ji vmíchejte k mírně vychladlé čokoládě.

Smetanu ušlehejte dotuha a pomalu ji přimíchejte k základu.

Nakonec přidejte dotuha ušlehané bílky.

Vše opatrně promíchejte do hladké, nadýchané pěny. Rozdělte ji do misek nebo skleniček a nechte dobře vychladit. Podávejte samostatně nebo ozdobené ovocem či šlehačkou. Pěnu můžete použít také jako náplň do dortu.