Bc. Kristýna Dvořáková

Bakalářská práce

Syrovátkový protein ve výživě člověka

Whey protein in human nutrition
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá rolí syrovátkového proteinu ve výživě člověka. Teoretická část práce pojednává o struktuře, hodnocení kvality bílkovin a složení výchozí suroviny pro výrobu syrovátkového proteinu, tedy kravského mléka. Důraz je kladen na detailní popis výroby syrovátkového proteinu, hlavní pozornost je věnována kapitole popisující vliv užívaní syrovátkového proteinu na lidské zdraví …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the topic of whey protein in human diet. The theoretical part is devoted to the structure, protein quality evaluation and the composition of raw material of whey protein powder production, i.e. cow milk. The thesis is focused on description of whey protein production, the main attention is paid to the chapter describing the effect of whey protein use on human health …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2019
  • Vedoucí: Mgr. Petr Loskot
  • Oponent: Mgr. Pavlína Kosečková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut

Práce na příbuzné téma