Senzorické odlišnosti odrůdových vín. – Michaela Ficová
Michaela Ficová
Bakalářská práce
Senzorické odlišnosti odrůdových vín.
Sensory differences of wine varieties
Anotace:
Bakalářská práce na téma Senzorické odlišnosti odrůdových vín byla vypracována v letech 2014/2015 na Ústavu posklizňové technologie a zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Cílem bakalářské práce bylo popsat organoleptické vlastnosti vín a látky, které je způsobují. Blíže byly popsány vybrané odrůdy, a to Ryzlink rýnský, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Rulandské modré …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with Sensoric differnces of wine varieties and was written during the academic year 2014/2015 at the Deparment of Post-Harvest Technology of Horticultural Products at the Faculty of Horticulture at the Mendel University in Brno. The purpose of the thesis was to describe the organoleptic properties of wines and substances that cause them. The thesis was focused primarily on …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Oponent: Jan Stávek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Evaluation of branding of regional products in Chile with the focus on small wine producers
Gabriela Dvořáková -
Influence of contaminants in food contact materials on sensory properties of food.
Dafni Gkizi -
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Michaela PLONER -
Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti
Kamila Součková -
Senzorické vlastnosti sladiny
Hana Piechová -
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
Michaela Voborníková -
Vliv technologie HGB na senzorické vlastnosti piva
Vojtěch Vlk -
Vliv pšeničného kvasu na senzorické vlastnosti a trvanlivost pokusného pečiva
Anna Urešová
Název
Vložil
Vloženo
Práva