Změny obsahu glutathionu během vinifikace. – Bc. Aneta Jarůšková
Bc. Aneta Jarůšková
Diplomová práce
Změny obsahu glutathionu během vinifikace.
Changes of glutathione content during vinification
Anotace:
Tématem této diplomové práce byla problematika glutathionu ve víně a změny jeho obsahu během vinifikace. V literární části byly popsány vlastnosti glutathionu, jeho metabolické cesty a účinky na kvalitativní parametry vína. Dále byly shrnuty faktory, které ovlivňují jeho množství ve víně. Během pokusu byly ve vhodných termínech během vinifikace odebírány vzorky vín, u kterých bylo následně pomocí HPLC …víceAbstract:
The topic of this diploma thesis was glutathione in wine and changes in its content during vinification. In the literary part, the properties of glutathione, its metabolic pathways and positive effects on the quality parameters of wine have been described. Factors that can influence the amount of glutathione in the wine are summarized. During the experiment, samples of wines were collected at appropriate …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Antioxidant activitiy of kolaviron, complex of biflavonoids from Garcinia kola
Barbora Šírová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Vývoj/adaptace HPLC metody s fluorescenční detekcí pro stanovení alpelisibu v krevní plasmě pro výzkumné účely
Eva Krejčířová -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová