Bc. Aneta Jarůšková

Master's thesis

Změny obsahu glutathionu během vinifikace.

Changes of glutathione content during vinification
Abstract:
Tématem této diplomové práce byla problematika glutathionu ve víně a změny jeho obsahu během vinifikace. V literární části byly popsány vlastnosti glutathionu, jeho metabolické cesty a účinky na kvalitativní parametry vína. Dále byly shrnuty faktory, které ovlivňují jeho množství ve víně. Během pokusu byly ve vhodných termínech během vinifikace odebírány vzorky vín, u kterých bylo následně pomocí HPLC …more
Abstract:
The topic of this diploma thesis was glutathione in wine and changes in its content during vinification. In the literary part, the properties of glutathione, its metabolic pathways and positive effects on the quality parameters of wine have been described. Factors that can influence the amount of glutathione in the wine are summarized. During the experiment, samples of wines were collected at appropriate …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta