Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva – Bc. Dominika Walachová
Bc. Dominika Walachová
Master's thesis
Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva
Influence of Oligo-Fructose Syrup on the Textural and Sensory Properties of Fine Pastry
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo posoudit vliv oligo-fruktózového sirupu, jako možné náhrady cukru, na technologii výroby a texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva. V experimentální části se jednalo o upečení biologicky a chemicky kypřených muffinů, kde byla sacharóza nahrazena z 50 % a ze 100 % čekankovým sirupem. Z biologicky i chemicky kypřených těst byly napečeny 3 šarže muffinů, u každé …moreAbstract:
The aim of this diploma thesis was to evaluate the influence of oligo-fructose syrup, as possible sugar substitute, in technology of production and textural and sensory properties of fine pastry. The experimental part involved the baking of biologically and chemically leavened muffins, where sucrose was replaced with 50% and 100% of the chicory syrup. Three batches of muffins were baked from the biologically …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
WALACHOVÁ, Dominika. \textit{Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/8x69t4/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Walachová, Dominika. Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Sirupy - tekuté slazení
Erika Rajchová