Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva – Bc. Dominika Walachová
Bc. Dominika Walachová
Diplomová práce
Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva
Influence of Oligo-Fructose Syrup on the Textural and Sensory Properties of Fine Pastry
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo posoudit vliv oligo-fruktózového sirupu, jako možné náhrady cukru, na technologii výroby a texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva. V experimentální části se jednalo o upečení biologicky a chemicky kypřených muffinů, kde byla sacharóza nahrazena z 50 % a ze 100 % čekankovým sirupem. Z biologicky i chemicky kypřených těst byly napečeny 3 šarže muffinů, u každé …víceAbstract:
The aim of this diploma thesis was to evaluate the influence of oligo-fructose syrup, as possible sugar substitute, in technology of production and textural and sensory properties of fine pastry. The experimental part involved the baking of biologically and chemically leavened muffins, where sucrose was replaced with 50% and 100% of the chicory syrup. Three batches of muffins were baked from the biologically …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
WALACHOVÁ, Dominika. \textit{Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/8x69t4/.
Jak správně citovat práci
Walachová, Dominika. Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sirupy - tekuté slazení
Erika Rajchová