Bc. Eva Tomková

Master's thesis

Potravinářská aditiva ve vybraných mléčných výrobcích

Food Additives in Chosen Dairy Products
Abstract:
ANOTACE Diplomová práce s názvem Potravinářská aditiva ve vybraných mléčných výrobcích je zaměřena na problematiku aditiv, která se přidávají do jogurtů a tavených sýrů. Teoretická část diplomové práce je věnována obecné charakteristice aditiv, ve které je zahrnut jejich význam a použití v potravinářském průmyslu, jejich značení, rozdělení do skupin podle účelu použití i možné nežádoucí reakce lidského …more
Abstract:
ANNOTATION This diploma thesis, named Food additives in chosen dairy products, focuses on the issue of additives found in yoghurts and processed cheeses. The theoretical part of the thesis is deals with to the basic characterization of food additives, including their significance and use within food industry, their labelling, classification into groups by function and also the possible adverse reactions …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 3. 2015

Thesis defence

  • Date of defence: 19. 5. 2015
  • Supervisor: doc. Mgr. Hana Cídlová, Dr.
  • Reader: Mgr. Jiří Šibor, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta