Přehled fenolových látek v bylinných čajích – Dagmar Holčíková
Dagmar Holčíková
Bakalářská práce
Přehled fenolových látek v bylinných čajích
Overview of phenolic compounds in herbal infusions
Anotace:
Tématem mé bakalářské práce je Přehled fenolových látek v bylinných čajích. Nejprve jsou uvedeny druhy čajů pocházející z listů čajovníku čínského (Camellia sinensis). Poté se práce podrobněji věnuje bylinným drogám a jejich klasifikaci. U vybraných drog jsou uvedeny obsahové látky a léčebné účinky. V další části jsou popsány nejdůležitější látky obsažené v bylinných čajích, tedy minerální látky, terpeny …víceAbstract:
The topic of my bachelor thesis is Overview of phenolic compounds in herbal infusions. The first part of work describes the types of tea from the leaves of Chinese Tea (Camellia sinensis). The next part is focused on herbal drugs and their classification. For selected drugs are mentioned the substances and therapeutic effects. The next section describes the most important substances in herbal infusions …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Jozef Kováčik, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Monitoring of phenolic compounds in vegetables and their changes during processing
Michaela Pitrová -
FENOLOVÉ LÁTKY V CHLOROPLASTOVÉ BUNĚČNÉ FRAKCI A JEJICH ROLE V OCHRANĚ FOTOSYNTETICKÉHO APARÁTU
Magdaléna BUREŠOVÁ -
Biologicky aktivní látky v neobvyklých druzích zeleniny
Soňa VOCÍLKOVÁ -
Biologicky aktivní látky v neobvyklých druzích zeleniny
Soňa VOCÍLKOVÁ -
Effect of different drying methods on the volatile components of selected herbs
DORCAS ODUNAYO OSHO -
Využití starých turistických map ve vzdělávání.
Filip Herbs -
Potential impact of socioeconomic development on current use of fish and culinary herbs in Cambodian traditional cuisine
Helena Kissová -
Spices and herbs export from India
Ginij Sharma
Název
Vložil
Vloženo
Práva